Om mej

Jag är författare och skådespelare, far och son.

Jag föddes i Helsingfors på våren 1971. Helsingfors är min hemstad, jag är Helsingfors. Mitt barndomshem finns på Norra Kajen i Kronohagen, men det mesta av min tid spenderade jag i Tölö, där jag också gick i skola. 1981 joinade jag kamraterna, dvs HIFK. Grenen var handboll. Handbollen skulle komma att följa mej länge.

Efter att ha tagit studenten i Lönnbeckska gymnasiet 1990 livnärde jag mej på olika jobb, bl.a inom resebranchen. 1991 fick jag för mej att söka in till Teaterhögskolan, och kom in. Fyra år senare var jag utbildad skådespelare och anställd på Lilla Teatern i Helsingfors. Efter det bar det av till Växjö i Sverige och därifrån till Tromsö i Norge. Då jag kom hem från Norge sommaren 1998 var jag arbetslös och bestämde mej för att satsa på handbollen, vilket jag också gjorde några år. Fyra säsongen i landets högsta serie blev det. I början på 2000-talet bar det av till Stockholm och jobb med Finska Teatern.

I december 2002 föddes min dotter Linnéa.

IMG-20170924-WA0007

IMG-20170924-WA0005
Här är hon: Linnéa

Skådespelarjobb fanns det inte så jag inledde min karriär som taxichaufför. 2005 gjorde jag ännu en kort tur till Tromsö, men därefter har jag mest kört taxi.

Min författarkarriär började i princip 2008 då mina första kolumner under pseudonymen Taxichaufför Lindgren utkom i Hbl:s veckobilaga Volt. De blev populära och fortsatte ända tills Volt lades ner ett par år senare. 2011 utgav KSF-Media taxihistorierna i bokform. Det ena ledde till det andra och samma år utkom min debutroman, ”Nattens väktare” på Söderströms. Jag fortsatte skriva och köra taxi och tre år senare var det dags för uppföljaren, ”Mörkrets änglar”, nu på Scriptum. Den tredje delen i trilogin om Helsingfors undre värld, ”Mannen från Amman” utkom hösten 2017 på Vilda förlag.

Utöver böckerna har jag skrivit en pjäs, ”Efter festen”, som uppfördes av Teater Josefina 2014-15. En uppföljare till den är på gång 2018. Några andra färdiga pjäser ligger i bordslådan och väntar på att bli uppförda.

Det mesta av min fritid går åt till att skjutsa min dotter till och från fotbollsträningarna. Handboll spelar jag fortfarande, men på låg nivå. Till intressena hör filmer, tv-serier, böcker och världen i alla dess former.

Annonser